STADSTHEATER TTheater entree d0e64heater De Fransche School is het stadstheater van Culemborg. Wij zijn een organisatie die wordt ondersteund door meer dan 75 enthousiaste vrijwilligers. Jaarlijks presenteren wij ongeveer 60 professionele voorstellingen en 150 films. Daarnaast zijn wij een podium voor lokaal talent, amateurvoorstellingen, schoolvoorstellingen en tal van andere activiteiten. 

PROJECTEN/CULTUURPARTICIPATIE
Theater De Fransche School staat midden in de samenleving en vindt talentontwikkeling en het maken van verbindingen tussen amateurkunst en professionele kunst belangrijk. In de programmering besteden we daarom speciale aandacht aan talent uit de stad en uit de regio. Theater De Fransche School organiseert jaarlijks, met verschillende samenwerkingspartners (maatschappelijke organisaties, scholen, verenigingen en bedrijven) diverse projecten met, voor en door de stad. 

THEATER OUDEREN PROGRAMMA (TOP)
In het Theater Ouderen Programma (TOP) presenteren Theater De Fransche School, ElkWelzijn en de ANBO afdeling Culemborg ‘Top-voorstellingen en Top-films’ op de maandagmiddag, speciaal voor een ‘TOP-publiek’ (55+). Het bevat vier theatervoorstellingen en drie films in de maanden oktober t/m april. Publiek kan een voordelig abonnement op de hele serie nemen, of losse kaarten kopen. Wie het gehele programma wil bezoe­ken, kan hier het programma bekijken. U kunt de hele serie bestellen bestel­len voor € 85,-, dat is €24,50 voordeel! Via de website bestellen kan ook, daarvoor klikt u hier.

FILMS
Theater De Fransche School is niet alleen een theater, maar ook een filmhuis. Wekelijks is er een gevarieerd aanbod van actiefilms, drama, komedie, romantische en Arthousefilms te zien. Voor het oudere publiek vertonen we tijdens de Senior Cinema een middagfilm, en voor de jeugd hebben we ook een aantrekkelijk filmaanbod.

LADIES NIGHT
Elke eerste dinsdag van de maand is het Ladies Night in Theater De Fransche School met de leukste en populairste films voor vrouwen. Een geheel verzorgde avond met vooraf een kop koffie/thee met wat lekkers en na afloop een glas Prosecco. En, zoals de naam al zegt, is deze avond alleen toegankelijk voor dames!

EXTRA VOORSTELLINGEN EN BIJZONDERE RANDPROGRAMMERING
Bekijk regelmatig onze website, de maandelijkse programmaladder en het programmaoverzicht in de Culemborgse Courant voor het laatste nieuws over ons filmprogramma en aanvullende voorstellingen/activiteiten.