OPENINGSTIJDEN KASSA
Onze theaterkassa is iedere dinsdag van 10.00 tot 12:30 uur geopend en een uur voor aanvang van iedere voorstelling of film. U kunt dan kaarten kopen, afhalen of reserveren.

Adres: Havendijk 1, 4101 AA Culemborg

Via deze website kunt u 24 uur per dag kaarten kopen. Klik hiervoor in het menu op de knop Programma. Daar ziet u een overzicht van al onze voorstellingen en daar kunt u de kaarten bestellen en afrekenen. U kunt via de website geen kaarten reserveren en later afrekenen.

E-TICKETS
Theater De Fransche School werkt met e-tickets en betaling via iDEAL. Wanneer u uw kaarten online bestelt en betaalt met iDEAL, ontvangt u deze direct in uw mailbox.

RESERVEREN EN VOORAF BETALEN
Het is ons beleid om bezoekers te stimuleren om toegangsbewijzen via onze website te kopen. Dan is meteen de betaling geregeld en worden de toegangsbewijzen via e-mail naar de bezoeker gestuurd. Het is niet voor iedereen mogelijk om via de website te bestellen. In dat geval kunnen toegangsbewijzen ook via de e-mail () of telefoon (0345-521546) worden aangevraagd. Vermeld bij het verzoek tot reserveren: naam, voorstelling, datum en tijd, aantal kaarten, postcode, huisnummer, telefoonnummer en e-mailadres. In sommige gevallen zullen wij bezoekers vragen om reserveringen via een bankoverschrijving vooraf te betalen op bankrekeningnummer NL03 RABO 03 12 585 993 t.n.v. Stichting Theater de Fransche School met vermelding van de naam van de voorstelling en om daarna een mail te sturen naar  met de melding dat de overschrijving is gedaan. Als de betaling is ontvangen zullen wij de toegangsbewijzen klaarleggen op de dag van de voorstelling.

Betaalde kaarten zijn tot drie werkdagen voor de voorstellingsdatum om te ruilen tegen een andere voorstelling of een tegoedbon. Er wordt geen geld geretourneerd. Bent u op het laatste moment verhinderd? De kassa kan bij een uitverkochte voorstelling uw toegangskaarten proberen door te verkopen. Indien uw kaart met succes wordt doorverkocht, ontvangt u een tegoed­bon. Deze regeling geldt niet voor TOP-voorstellingen.

KORTINGSREGELINGEN
Op vertoon van een CJP-pas of MBO-kaart ontvangen bezoekers van jeugdtheatervoorstellingen en films  € 1,- korting op de toegangsprijs. Bent u Vriend dan heeft u voor de meeste films recht op € 2,50 korting op uw filmkaartje.

BIJDRAGE BOUWFONDS - met ingang van theaterseizoen 2019-2020
De Fransche School is samen met de gemeente verantwoordelijk voor ons prachtige pand. Dat betekent dat wij ons samen inspannen voor de grote verbouwing in 2020. De gemeente neemt de renovatie van het gebouw voor haar rekening en wij het interieur. Denk daarbij aan nieuwe theaterstoelen en aan de herinrichting van de foyer. Dat kost veel geld. Wij introduceren voor een aantal voorstellingen onder de noemer "bespreekkosten/ reserveringskosten" een bijdrage van 1 euro per ticket voor het Bouwfonds. Op uw e-ticket staat deze bijdrage vermeld als "Bijdrage bouwfonds". Ook kunt u voor een aantal voorstellingen ervoor kiezen om een extra bijdrage te doen aan dit fonds.

PORTEMONNEELOZE PAUZE
Bij de meeste theatervoorstellingen is de  toegangsprijs inclusief een pauzedrankje. Dit betekent dat een consumptie bij uw entreebewijs is inbegrepen. Als een consumptie bij de prijs is inbegrepen staat dit vermeld op het entreebewijs. Heeft een voorstelling geen pauze, dan wordt deze consumptie direct na afloop geschonken.

CADEAUBONNEN
Wij accepteren de PODIUM Cadeau­kaart en de Nationale Bioscoopbon als betaalmiddel.

TOEGANG VOOR MINDERVALIDEN EN ROLSTOELGEBRUIKERS
Theater De Fransche School is toegan­kelijk voor mindervaliden en rolstoel­gebruikers. Helaas kunt u de daarvoor bestemde plaatsen niet via de webshop bestellen. Wilt u gebruik maken van een rolstoelplaats of heeft u andere wensen? Stuur dan een e-mail naar met uw naam, contactgegevens en uw wensen. U kunt ook bellen (bij geen gehoor een boodschap inspreken) met 0345-521546. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

GEBRUIK VAN RINGLEIDING VOOR SLECHTHORENDEN
Het theater beschikt over een ringleiding voor gehoortoestellen. Voor het gebruik van de ringleiding dient u het gehoortoestel op de T-stand te zetten.

TE LAAT
Bezoekers die te laat komen, kunnen voor een gesloten zaaldeur komen te staan. Bij voorstellingen met een pauze kan er na de pauze in de zaal worden plaatsgenomen. Kaarten worden niet teruggenomen.

LEEFTIJDSINDICATIE THEATER:
De leeftijdsindicatie bij kindervoorstelling is bindend. Theatervoorstelling 6+ : kinderen jonger dan 6 jaar mogen niet naar binnen.
(Jongere kinderen kunnen mogelijk de voorstelling niet begrijpen en storend gedrag voor artiesten en overig publiek gaan vertonen)

LEEFTIJDSINDICATIE FILM (zie ook Kijkwijzer):
De leeftijdsindicatie AL t/m 12+ is adviserend: Jongere kinderen mogen wel naar binnen, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.
De leeftijdsindicatie 16+ is bindend: Kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet naar binnen, ook niet onder begeleiding van een volwassene.

BEGELEIDING KINDEREN BIJ THEATER EN FILM:
Kinderen jonger dan 8 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen.