Jongeren in Dialoog dfd00
Een samenwerking tussen ElkWelzijn, O.R.S. Lek & Linge en De Fransche School
2017
 In het project Jongeren in Dialoog krijgen leerlingen van O.R.S. Lek & Linge in de leeftijd van 14 tot 20 jaar les in debatteren. Ze leren om te luisteren en te argumenteren en worden zich meer bewust van hun eigen gedachten en gevoelens. Dit nemen ze mee naar het theater waar ze via culturele activiteiten de dialoog met andere jongeren van andere bevolkingsgroepen voeren. Actuele maatschappelijke thema’s als geloof, gedwongen huwelijken, homoseksualiteit, racisme en bekering worden aangesneden. We willen onderwerpen niet wegmoffelen, maar proberen diepe vragen te beantwoorden over politiek, hun identiteit, hun geloof, hun burgerschap. Over waar ze bij horen. Dit project is financieel ondersteund door de Weeshuis Protectoren, Janivo Stichting, Cultuurfonds Culemborg en Fonds Podiumkunsten.