Projecten Sweet Memories Café De Fransche School Culemborg 1dbb8
Een samenwerking tussen Zorgcentra de Betuwe, zorgboerderij De Witte Schuur en De Fransche School 2018 – 2020

Het Sweet Memories Café is een maandelijks café waarbij ontmoeten, cultuur en welzijn centraal staan voor een oudere doelgroep.
Opgezet vanuit de gedachte dat de theaterzaal overdag vaak leeg staat en de vraag vanuit de welzijnssector om activiteiten te organiseren hebben het theater en Zorgcentra De Betuwe de handen ineen geslagen.
 
Doel van het project is om ouderen te bereiken die normaal niet meer zo snel het theater binnen stappen, hun aanleunwoning of verzorgingstehuis niet 1,2,3 verlaten en net even dat duwtje in de rug nodig hebben. Elke editie is er plek voor 80 ouderen en tot nu toe zijn de vier gehouden edities allemaal uitverkocht geweest.
 
Aan het project werken daarnaast in de organisatie nog twaalf vrijwilligers mee: mensen van De Fransche School, maar ook begeleiders en verzorgers vanuit Zorgcentra De Betuwe. Met het lunchcafé in de theaterzaal als centrale ontmoetingsplek wordt er elke editie een verrassend programma gepresenteerd met workshops, activiteiten en optredens.
 
Elke editie heeft een ander thema dat, samen met de activiteiten, door de ouderen zelf bedacht en uitgezet wordt. Bijzonder is dat de lunch gemaakt en uitgeserveerd wordt door medewerkers van Zorgboerderij De Witte Schuur: jongeren met een verstandelijke beperking.

De Fransche School en Zorgcentra De Betuwe zorgen voor de begeleiding en coördinatie. Het programma is ondersteund door de fondsen Sluyterman van Loo, RCOAK, VSB Fonds en de Provincie Gelderland, Regeling Initiatieven Leefbaarheid, met als doel de participatie van burgers bij cultuur te vergroten.

Sluyterman van Loo RCOAK VSBFonds Provincie Gelderland  251 logo image o 20180619162353 d6f08

Programma SMC 2019-2020